Τα παιδιά για το περιβάλλον!

SHARE

Καλοκαίρι αθλητισμού, με δραστηριότητες και περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης στο 13o Sports Camp

Σχεδόν 400 παιδιά, από 5 έως 17 ετών, συμμετέχουν από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου στο 13ο καλοκαιρινό αθλητικό camp στις εγκαταστάσεις του 52ου Γυμνασίου και 52ου Λυκείου Αθηνών στον Κολωνό.  

Το Camp φέτος παίρνει «πράσινο» χαρακτήρα μιας και, φέτος, μαζί με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΙΑΣΩΝ Κολωνού» - που έχει εμπειρία 12 ετών στη διοργάνωση καλοκαιρινών προγραμμάτων - συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.

Εκτός από τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά με κινηματογραφικές ταινίες, ψυχαγωγικά παιχνίδια και μουσικοκινητική αγωγή, πολύτιμο ρόλο, φέτος, στην καθημερινότητα των παιδιών έχουν οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κατά τη διάρκεια και των τριών περιόδων του camp.

Έμφαση δίνεται στην ανακύκλωση, όπου η νέα γενιά μαθαίνει βιωματικά τη σημασία της κυκλικής οικονομίας για το περιβάλλον, αλλά και τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Ως ενεργοί υποστηρικτές κάθε πρωτοβουλίας που φροντίζει το κοινό μας «σπίτι», με χαρά είμαστε εκεί για τα τα παιδιά και συμπράττουμε με το όραμα μιας νέας γενιάς που κινητοποιείται, φροντίζει σώμα και νου, διψάει για αλλαγή, αναλαμβάνει ευθύνη και δράση και κατευθύνει τα πράγματα προς το καλό του πλανήτη και της κοινωνίας. Με το καλό ευχόμαστε και στα επόμενα!

Περισσότερες Ιστορίες

Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Υποστηρίζουμε ξανά το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σπουδαιότερα εγχώρια και παγκοσμίου φήμης ονόματα στον χώρο της τέχνης, αποτελώντας πόλο έλξης για εκατομμύρια θεατές.

Διαβάστε περισσότερα

1000 καρποί αγάπης για την Εύβοια

Με βλέμμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρήσαμε σε μία, γεμάτη συμβολισμό, δενδροφύτευση χιλίων καρποφόρων δέντρων σε αρκετές κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all.

Διαβάστε περισσότερα

Δρομείς με όραμα... ελπίδας!

Στο Ναύπλιο βρεθήκαμε στις 15-17 Απριλίου για να υποστηρίξουμε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε έναν μαραθώνιο αγάπης, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Διαβάστε περισσότερα